Kavčič za 3.krog Bastada s starim znancem Berlocqom!

10.07.2013
Približno ob 12:30 bo Blaž stopil na igrišče številka 1 in poizkusil popraviti razmerje zmag in porazov proti Argentincu s katerim se bo srečal že petič.

Blaž Kavčič (SLO) - Carlos Berlocq (ARG)

Blaž Kavčič (133. na ATP), ki je prejšnji teden nesrečno odšepal iz centralnega igrišča v Portorožu, je včeraj odčital lekcijo romunskemu velikanu Copilu in bo danes iskal svojo priložnost za uvrstitev v 3.krog turnirja na Švedskem. Kavčič je v prvem nizu turnirja v Portorožu prikazal izjemno igro, a je bil žal primoran dvoboj predčasno prekiniti, formo pa je očitno obdržal. Copilu je ponudil le eno 'break' priložnost, sam pa si jih je ustvaril 11 in jih 7 izkoristil. Slavil je s 6-4 6-1.

Carlos Berlocq (74. na ATP) je stari maček ATP turneje. Verjetno je, tako kot naš predstavnik, komaj čakal, da se konča travnati del sezone ter lahko zopet začne drsati po terenu kot je tega najbolj vajen. V prvem krogu se je pomeril proti prijatelju in sonarodnjaku, ki je letos odvzel skalp celo Rafaelu Nadalu, Horaciu Zeballosu,.. Premagal ga je z 2-0 v nizih, a ponudil kar 7 'break' priložnosti, vse pa je uspel obraniti. Carlos je na igrišču velik borec, saj zanj izgubljena žoga ne obstaja. Veliko se umika na svoj boljši forehand udarec. Enoročni backhand je zagotovo njegova šibka točka, saj z njim ne more narekovati tempa. Največji uspeh je letos zabeležil, ko se je uvrstil v polfinale peščenega turnirja v Vina del Maru, bil pa je tudi presenetljivi predstavnik četrtfinala turnirja na trdi podlagi v Indian Wellsu.

Današnja nasprotnika sta se srečala že štirikrat. Blaž je slavil v njunem uvodnem dvoboju leta 2010 v Reki, ko je Kavčič na tem turnirju kasneje tudi slavil. Na zadnjih treh obračunih je bil torej boljši Argentinec, nazadnje z 2-0 letos v Rimu.

V vlogi favorita je zagotovo Argentinec, vsekakor pa upamo, da Blaž nima več težav z gležnjem, saj bi lahko v tem primeru s trenutno formo celo ogrozil zmago Argentinca.

 

Pripravil: Aleš Cverlin

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete