Li Na prva Kitajka v četrtfinalu Roland Garrosa!

30.05.2011
PARIZ, FRANCIJA - Li Na je v 4. krogu OP Francije izločila Čehinjo Petro Kvitovo ter postala prva kitajska tenisačica, ki je prišla med osem na Roland Garrosu.

Kitajka Li Na zopet 'postavlja' kitajsko zgodovino tenisa. Po prvi uvrstitvi v finale OP Avstralije, je danes postala prva Kitajka, ki je prišla med osem na peščenem turnirju za grand slam.

29-letna Kitajka, je v tretjem nizu zaostajala že 0-3, nato pa nanizala kar 6 iger zapored zmago. ''Po zaostanku v tretjem nizu nisem več pomislila na zmago, saj je nasprotnica znana po odličnem servisu. Želela sem priti vsaj do ribrejka, da me vrne v igro, na koncu pa se je izteklo vse še veliko bolje'', je povedala Li Na. Njen mož, ki je bil do nedavnega tudi njen trener, je zapustil stadion po omenjenem zaostanku, potem pa je Kitajka prišla do šestih iger zapored. S tem je kompletirala vsa četrtfinala na turnirjih za grand slam.

Za vstop v polfinale bo imela verjetno še težjo nalogo, saj ji bo nasproti stala igralka, ki je v fenomenalni formi - Belorusinja Viktorija Azarenka. Vika je danes rutinirano premagala Rusinjo Jekaterno Makarovo s 6-2, 6-3. V zadnjih 29. tekmah, je Azarenka zmago odnesla kar 25-krat, z današnjo zmago pa je tudi izenačila svoj rezultat kareire na turnirjih velike četverice.

Zadnji četrtfinalni dvoboj tvorita Marija Šarapova in Andreja Petković. Rusinja je izločila Poljakinjo AgnieszkoRradwansko, Nemka pa Marijo Kirilenko.

 

Roland Garros 2011
Pariz, FRA
23.05.2010-06.06.2010
Podlaga: Pesek
Tip: Grand Slam4. krog:

(4) Victoria Azarenka (BLR) d. Ekaterina Makarova (RUS) 62 63
(6) Li Na (CHN) d. (9) Petra Kvitova (CZE) 26 61 63
(7) Maria Sharapova (RUS) d. (12) Agnieszka Radwanska (POL) 76(4) 75
(15) Andrea Petkovic (GER) d. (25) Maria Kirilenko (RUS) 62 26 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete