Marn Čilič usoden za Blaža Kavčiča v Umagu!

30.07.2011
UMAG, HRVAŠKA - Blažu Kavčiču se ni uspelo uvrstiti v finale igre dvojic v Umagu, tokrat je bila zanj in njegovega partnerja Čeha Jaroslava Pospišila, usodna hrvaška naveza Marin Čilič/ Lovro Zovko, ki je po izenačenem dvoboju slavila s 7:6(2),2:6,10:4 v nizih!

Marin Čilič, edini preostali hrvaški predstavnik na turnirju ATP 250 v Umagu, je suvereno opravil z Italijanom Andreasom Seppijem v četrtfinalu s 6:1,6:3 v nizih in tako poskrbel, da bodo v polfinalu tribune na osrednjem igrišču dobro popolnjene!

"Danes je bilo igrišče precej drugačno kot včeraj. Ljubičič je imel prav, ko je to omenjal. Bilo je zelo vlažno in žogice so postale težke, tako da je bilo v 2. nizu zelo težko doseči zmagoviti udarec. Veseli me moja igra s katero sem zelo zadovoljen, saj ni bilo lahko proti Seppiju. Dobro sem postavil igro, nisem osciliral in bil kar malce presenečen nad dobrim občutkom za udarjanje žogice"!

 

 

Njegov naslednji nasprotnik bo ponovno Italijan Fabio Fognini, ki je v drugem četrtfinalu premagal rojaka Potita Staraceja s 3:6,6:3,6:1 v nizih. Do sedaj sta med seboj igrala le leta 2009 v Monaku, kjer je z lahkoto slavil Italijan s 6:2,6:0 v nizih.

"Marin je zelo dober igralec, toda jaz sem sedaj zelo samozavesten. Premagal sem Staraceja, ker je bil utrujen in so mu na koncu pošle moči," je dejal Fabio Fognini!

V preostalih dveh četrtfinalnih obračunih je branilec naslova Španec Juan Carlos Ferrero premagal Argentinca Carlosa Berlocqa s 6:1,7:6(5) v nizih, Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov pa je v 2 nizih odpravil Španca Alberta Ramosa s 6:3,7.5. Zmagovalca se bosta pomerila med seboj v polfinalu!

 

ATP Studena Croatia Open 2011
Umag, HRV
25.07.2010-31.07.2010
Nagradni sklad: €398250
Podlaga: Pesek
Tip: ATP

 

foto : Umag, Borna Čavrag

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete