Odličen teden Murraya, v Stuttgartu ga je v finalu za las ugnal šele Berrettini

13.06.2022
STUTTGART, NEMČIJA - Italijan Matteo Berrettini ima sedaj na računu šest turnirskih zmag.

Italijanski tenisač Matteo Berrettini je letos prvič zmagal na ATP turneji. Najboljši je bil na travnatem 250 turnirju v Stuttgartu, v finalu pa je s 6-4, 5-7, 6-3 ugnal nekdanjega prvega tenisača sveta Andya Murraya. 

Berrettini je manjkal na turneji zaradi manjše oparecije na roki, izpustil je celotno peščeno sezono. Vrnitev je torej kronal z naslovom. ''Neverjetno, jasno da je bil to cilj, a si nisem mislil, da mi bo uspelo že takoj osvojiti naslov. Še pomisliti nisem upal, da bom igral tako dobro, zato sem nase še toliko bolj ponosen'', so bile besede Italijana po zmagi.

V tesnem finalu je 2. nosilec diktiral tempo in se odlično gibal, dvoboj je dobil po 2 urah in 35 minutah. S to zmago je tudi povedel v medsebojnih tekmah na 2:1. 26-letnik še ni izgubil na tem turnirju, ima razmerje 9-0, saj je dobil tudi turnir leta 2019, ko je prvič nastopil. Da se dobro znajde na travi je dokazal tudi z lanskim naslovom v Queen's Clubu. 

Treba pa je pohvaliti tudi Andya Murraya. Britanec se je znašel v prvem travnatem finalu po zmagi na Wimbledonu leta 2016. Ta teden je premagal tudi Stefanosa Cicipasa. Ni kaj, za tenisača, ki je zaradi kroničnih poškodb moral oddati 1. mesto na ATP lestvici in je mislil, da je zanj kariere konec, je to izjemen uspeh in dokaz, da še zdaleč ni rekel zadnje besede. Murray spada med najboljše tenisače sveta v zadnjih petnajstih letih.

Andy Murray je bil v prvem travnatem finalu po letu 2016 in zmagi na Wimbledonu

Andy Murray je bil v prvem travnatem finalu po letu 2016 in zmagi na Wimbledonu


 

BOSS Open
Kraj: Stuttgart (NEM)
Kategorija: ATP  250
Datum: 06.06.2022 - 12.06.2022
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 769,645 EUR
https://www.theweissenhof.com/

Finale:

2-Matteo Berrettini (Italy) beat Andy Murray (Britain) 6-4 5-7 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete