Serena enostavno nepremagljiva tudi v Pekingu!

06.10.2013
PEKING, KITAJSKA - Američanka Serena Williams je na enem najmočnejših WTA turnirjev leta v Pekingu enostavno pometla s konkurenco. Do živega ji seveda v finalu ni prišla tudi Jelena Jankovič, ki je 1.igralki sveta uspela odvzeti toliko iger, kolikokrat jo je sedaj premagala, štiri.

10. lovorika v sezoni, 56. v karieri, to je na računu izjemne Američanke Serene Williams, ki je bila v finalu več kot 5 milijonov USD vrednega WTA Mandatory turnirja v Pekingu prevelika ovira za Jankovičevo. 1. igralka sveta je  slavila 6-2, 6-2, vpisala 7. zmago nad Srbkinjo ob štirih  porazih, a Jelena je zadnjič zmagala leta 2010. Ob Beograjčanki, je Sereno od aktivnih tenisačic večkrat premagala le sestra Venus. 

Jankovičeva je imela nekaj priložnosti, čeprav je bila danes od uspeha. Zmagovalka China Opna 2008 je imela na začetku priložnost za brejk, zamujeno pa je Serena takoj kaznovala in imela v rokah 3-0, vodstvo, ki je za njen kaliber tenisačice bilo že odločilno. Kot v uvodnem nizu, je tudi  v drugem delu Srbkinja začela zelo dobro ter z brejkom povedla 2-1. V tej tretji igri se je zgodilo nekaj, kar redko vidimo. Serena se je med točko zvila od bolečin, videlo se je, da jo je nekaj hudo zabolelo, a med odmorom ni zahtevala zdravniškega 'time outa'. Nasprotno, za to se je odločila Jankovičeva, očitno pa je to bolj prijalo Američanki. Po vrnitvi na igrišče je spet vzpostavila dominacijo, obrnila potek in zlahka slavila zmago.

Serena Williams le še povečuje vodstvo pred tekmicami na  WTA lestvici, kjer je povsem zasluženo. Letos je razred zase na turneji. Na drugi strani bo Srbkinja z dobrimi predstavami prišla na 8. mesto, prav tako je v dobrem položaju, da se uvrsti na zaključni turnir osmerice v Carigradu, kjer je bila že štirikrat, nazadnje pred tremi leti. 

 

China Open
Datum: 29.09.2013 - 06.10.2013
Kategorija : WTA Premier Mandatory
Podlaga : trda
Nagradni sklad : 5,185,625USD
http://www.chinaopen.com.cn/en/


Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 8-Jelena Jankovic (Serbia) 6-2 6-2                 

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete