Stan Wawrinka preko branilca naslova Berdycha do lovorike v Rotterdamu

15.02.2015
ROTTERDAM, NIZOZEMSKA - Stan Wawrinka je na ATP500 turnirju v Rotterdamu odšel po stopinjah svojih rojakov Heinza Gunthardta, Jakoba Hlaseka in Rogerja Federerja, ki so tu pred njim osvojili naslov.

Švicar Stan Wawrinka je v finalu teniškega turnirja serije ATP500 v Rotterdamu premagal branilca naslova Tomaša Berdycha in nadaljeval niz zmag proti Čehu. V dvorani Ahoy je bil boljši s 4-6, 6-3, 6-4.

Wawrinka je prvič zaigral na turnirju ABN AMRO World Tennis Tournament po letu 2005, vpisal pa je deveti karierni naslov in drugega letos po Čenaju, kjer je bil v finalu boljši od Slovenca Bedeneta. Domov bo odnesel skoraj 360,000 evrov in 500 točk za računalniško lestvico. 

Branilec lovorike Berdych je bolje začel. Hitro si je priigral brejk žogico, katero je najprej Švicar rešil, ni pa minilo veliko časa, ko je uspel izkoristiti tretjo. Povedel je 4-3, prednost pa z nekoliko težavami le zadržal do konca niza. Varovanec trenerja Danija Vallverduja je igral agresivno kar je obrodilo sadove. V 2. nizu ni bilo veliko priložnosti vse do 8. igre, v kateri je Wawrinki uspelo priti do prednosti, dovolj velike, da je šel finale v 3. niz, v katerem pa je Švicar že v uvodni igri ušel, prišel do samozavesti ter hitro povedel z dvojnim brejkom na 4-1. Čehu je v naslednji igri še uspelo nekoliko zmanjšati zaostanek, ni pa mu uspelo zapreti vrata tekmecu do prvega naslova na dvoranskih turnirjih.

Finalista prvega letošnjega ATP turnirja serije 500 v Rotterdamu, Stan Wawrinka in Tomaš Berdych

Finalista prvega letošnjega ATP turnirja serije 500 v Rotterdamu, Stan Wawrinka in Tomaš Berdych

Tomaš Berdych bi lahko postal peti tenisač v zgodovini rotterdamskega turnirja, ki bi ubranil naslov, nazadnje je to uspelo Robinu Soderlingu. Igral je v 26. finalu, ostaja pa pri 10 naslovih.

 

ABN AMRO World Tennis Tournament
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 09.02.2015 - 15.02.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 1,600,855
http://www.abnamrowtt.com/


Finale:

4-Stanislas Wawrinka (Switzerland) beat 3-Tomas Berdych (Czech Republic) 4-6 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete