Dež ponagajal v Portorožu, danes trije slovenski nastopi

14.08.2019
Muhasto vreme je rahlo zagodlo organizaciji teniškega turnirja Zavarovalnica Sava Slovenia Open, saj je večerni dež onemogočil izvedbo šestih tekem v konkurenci posameznikov, med katerimi je bil tudi obračun 1. nosilca Aljaža Bedeneta in Ukrajinca Illya Marchenka. Bedene bo nastopil v sredo, 14. avgusta in sicer ne pred 18. uro. Takoj za dvobojem Bedene – Marchenko bo na osrednje igrišče stopil še Blaž Rola (3.), ki bo igral proti Rusu Gabashviliju.

Najbolj uspešen dan je za Indijcem Sasikumarjem Mukundom (290.), ki se je v 3. krog uvrstil po težki zmagi nad Američanom Evanom Kingom (4:6, 7:5, 6:3) in za Slovaka Lukasa Kleina (343.), ki je opravil z 11. nosilcem Srbom Danilom Petrovićem (6:3, 6:4).
Že dopoldan je žreb odlično izkoristil Tomas Lipovšek Puches, ki je gladko opravil s Hrvatom Zvonimirjem Oreškovićem in se kot prvi slovenski igralec uvrstil v 2. krog turnirja.

V Portorožu sta bili v igri tudi dve slovenski dvojici, ki pa sta žal obe izgubili in končali tekmovanje na turnirju Zavarovalnica Sava Slovenia Open. Nekaj več upanja sta obetala Tomas Lipovšek Puches in Sven Lah, celo morebitna kombinacija za Davisov pokal, a sta bila specialist za dvojice in študent univerze v Wacu precej daleč od uspeha proti turški navezi Čelikbilek/Agabigum. Nekaj upanja sta slovenska igralca imela v drugem nizu, saj igre brez prednosti omogočajo hiter preobrat, a sta Turka ostala dovolj zbrana. Soliden odpor sta tretjima nosilcema, Avstrijcema Miedlerju in Weissbornu nudila mlada slovenska igralca Jaka Kaplja in Bor Schweiger Muzar, ki sta skupaj osvojila štiri igre in na trenutke pokazala dober tenis, povsem dostojen precej višje uvrščenim igralcem.


ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open 
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 12.08.2019 - 18.08.2019
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $50,000

1.krog

T. Lipovšek Puches (SLO) – Z. Orešković (HRV) 6:1, 6:0

1. krog(dvojice):

Miedler/Weissborn (AVT/3.) – Kaplja/Schweiger Muzar (SLO) 6:2, 6:2
Čelikbilek/Agabigun (TUR/ - Lah/Lipovšek Puches (SLO) 6:2, 6:3 

 

pripravil: Gašper Bolhar

foto: SPORTIDA
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete