Lanski zmagovalec letos 1. nosilec v Portorožu

17.07.2018
Največji teniški turnir v Sloveniji ATP Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open v Portorožu se s koncertom odlične rockerske skupine Big Foot Mama začne 3. avgusta. Od prijavljenih teniških igralcev se je od Slovencev v glavni del turnirja uspelo uvrstiti le Blažu Roli, medtem ko bosta s povabilom zagotovo nastopila Nik Razboršek in Jaka Kaplja.

Letošnji turnir, ki bo že šesti zaporedni, bo igralcem omogočil večji kos pogače, ki je tokrat vredna 75 tisoč ameriških dolarjev, prvi nosilec pa je Ukrajinec Sergej Stahovski, ki je lani v finalu premagal Italijana Mattea Berrettinija. Nastopil bo tudi zmagovalec iz leta 2015 Luca Vanni (ITA), omeniti pa velja Avstrijca Dennisa Novaka, ki je bil pred enim letom na 400. ATP, danes pa je 130.

Izjemno je Avstrijec nastopil v Wimbledonu, kjer si je glavni turnir priigral s tremi kvalifikacijskimi zmagami. V glavnem delu turnirja je najprej premagal Kanadčana Polanskega, nato 19. igralca sveta Lucasa Francoza Pouilla in šele v 3. krogu z 1:3 v nizih klonil proti Milošu Raoniču. Dobro slovensko preteklo bero v Portorožu bo branil Blaž Rola, ki bi morda z dobro podporo občinstva, lahko naredil prvi korak k vrnitvi na višja mesta lestvice ATP.

Ob tri mesečni dobrodelni dejavnosti projekta Gibaj, mladina!, ki teče v organizaciji Tenis Slovenije, je bila na novinarski konferenci prisotna tudi gospa Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje: »Izjemno veseli smo, da organizacije prepoznavajo pomen razvoja talentov pri otrocih. Potrebno se je zavedati, da tudi v Sloveniji še vedno obstajajo otroci, ki nimajo možnosti enakovrednega razvoja v primerjavi z vrstniki. Zato smo tako veseli projekta Gibaj, mladina, ki otrokom z manj priložnostmi omogoča, da pokažejo svoje sposobnosti, razvijejo talente in močna področja. Ne gre le zgolj za športno udejstvovanje ampak za mnogo več. Gre za priložnost, za potrditev, da so vredni, da so sposobni in da imajo možnosti za lepšo prihodnost. Kdo ve, morda se prav med otroki brez priložnosti skriva naslednje veliko ime tenisa.«

Tesno povezavo med tenisom in potencialom, ki lahko na ta način omogočimo otrokom je potrdil še predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger: »Tenis je šport, ki mladim koristi v številnih primerih. Odgovornost, način življenja, določeno mero redoljubnosti in v veliko primerih pa mladi ljudje najdejo tudi poslovno plat življenja. Danes je denimo v ZDA kar 64 slovenskih teniških igralk in igralcev, ki tam študirajo. Naš osnovni cilj je zagotoviti možnost igranja otrokom iz manj premožnih družin in jim tako dati možnost za uspeh.«

Ambasador projekta Gibaj, mladina! je Rado Mulej, ob njem pa so svoj delež dodali še super športniki s svojo opremo (Goran Dragič, Anže Kopitar, Jakov Fak in Rafael Nadal), ki bo na dražbi za otroke in njihovo aktivnost v šolskem letu 2018/19.

Dobrodelen bo tudi koncert skupine Big Foot Mama, kot tudi polovičen prihodek s prodajo kart za polfinalne tekme in veliki finale, ki bo v soboto 11. avgusta ob 20.uri, tudi s prenosom na Kanalu A. Poleg vse dogajanja povezanega s ATP turnirjem in dobrodelni projektom, pa bo v Portorožu mogoče na delu videti tudi številne mlade tekmovalce in tekmovalke, ki se bodo pomerili na Tenis Festu. Pričakujejo okoli 800 do 900 mladih iz vse Slovenije.

Tistim, ki pa si tenisa oziroma aktivnosti ne morejo privoščiti, pa skupaj lahko pomagamo že sedaj:
ključno besedo TENIS5 pošljimo na 1919 in tako namenimo 5 EUR v sklad, ki bo otrokom iz šibkejših socialnih okolij omogočil brezplačno športno aktivnost. 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete