Neustavljiva Estonka slavila tudi v Cluj Napoci

01.11.2021
CLUJ, NAPOCA, ROMUNIJA - Estonka Anett Kontaveit je neustavljiva, zmagala je tudi na WTA 250 turnirju v Cluj Napoci, kio je v finalu premagala domačo adutinjo Simono Halep.

Na Odprtem prvenstvu Transilvanije v Romuniji, je Anett Kontaveit pokazala svojo izjemno formo konca sezone. V finalu je s 6-2, 6-3 nadigrala 1. nosilko Simono Halep ter se zavihtela na osmo mesto, ki pelje na zaključni turnir.

Le 1 uro in 10 minut je potrebovala Kontaveitova, da je kot 2. nosilka dobila finale z domačinko in prvo favoritinjo ter v celem tednu niti slučajno ni izgubila niza. Za Estonko je to četrta lovorika v letošnji sezoni toda vse je osvojila v zadnjih desetih tednih. Impresivna forma Anett, ki je ujela zadnje mesto, ki pelje na zaključni turnir osmerice v Singapur. V bistvu zasluženo, tja bo prišla zelo vroča in ni izključeno, da tudi tam pride do naslova.

Res dominantna je Kontaveitova v zaključku leta, prebila se je tudi v TOP10, izmed zadnjih 28 tekem jih je dobila 26. Ima deset zaporedno dobljenih dvobojev, pokal je prejšnji teden vzela tudi na WTA 500 dogodku v Moskvi.

Pred poletno sezono na trdi podlagi je imela Estonka v finalih slabo razmerje, izmed sedmih je dobila le enega, v Hertogenboschu 2017, v zadnjih tednih pa praktično 'komadira' na turneji. 


Transylvania Open
Kraj: Cluj-Napoca (ROM)
Datum: 25.10.2021 - 31.10.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://transylvaniaopen.ro/

Finale:

2-Anett Kontaveit (Estonia) beat 1-Simona Halep (Romania) 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete