Slovenski dan na pariškem pesku, v 3. krogu tudi odlična Hercogova

02.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - Po Tamari Zidanšek, se je na OP Francije v 3. krog uvrstila tudi Polona Hercog.

Kakšen dan v Parizu! V 3. krog OP Francije v tenisu se je po Tamari Zidanšek uvrstila tudi Polona Hercog, najvišje uvrščena Slovenka na WTA lestvici, trenutno zaseda 73. mesto. 

30-letna igralka iz Kamnice pri Mariboru je sproducirala fantastično predstavo proti domačinki Caroline Garcii in slavila v dveh nizih s 7-5, 6-4. Bravo !

27-letna Francozinja, 58. na WTA lestvici, je do sedaj dobila vse štiri medsebojne dvoboje, vse štiri na trdi podlagi, a na pesku ji je Polona vzela mero po 1 uri in 40 minutah ter izenačila svoj najboljši rezultat na Roland Garrosu, tudi najboljšega na turnirjih velike četverice. 

Generalno je grand slam v Parizu najboljši za slovenske teniške igralke. Mnogi se še spomnite ali pa morda tudi ne veste, da je na Roland Garrosu pokal dvignila Mima Jaušovec. Nepozabni spomini segajo v leto 1977, ko je Mima dvignila pokal Suzanne Lenglen, Mariborčanka je recimo še štiri leta prej na tem mestu zmagala tudi v mladinski konkurenci. Roko na srce, to je bil izjemen uspeh, eden, če ne največji slovenskega športa v zgodovini, čeprav je takrat Mima tekmovala še za Jugoslavijo. V vsem tem času do danes beležimo le še uvrstitev v 4. krog, uspelo je Katarini Srebotnik leta 2008, tega leta tudi na OP ZDA, danes pa sta si kar dve Slovenki priigrali možnost, da najmanj ponovita ta uspeh. 

Hercogova je tretjič med 32 na OP Francije, po 2010 in 2019. Res odlično je danes odigrala na drugem servisu, nizala brejk priložnosti in jih zbrala 14, Francozinji je vzela začetni udarec štirikrat. Bila je trdna, ni igrala preveč agresivno in zadela 17 vinerjev ter naredila 26 napak, le teh pa se je pri domačinki nabralo kar 37. Razmerje točk na koncu je bilo 77:66. 

Prvi brejk je Poloni uspel v 3. igri, a je v šesti Garcia izenačila na 3-3. V 11. igri je Hercogova spet vzela začetni udarec tekmici in ga potrdila za osvojen niz v naslednji igri. Polona je odprla 2. niz z dvema brejkoma in prednostjo 4-0. Velikansko vodstvo pri 5-1 pa ni bilo dovolj za miren konec. Pri 5-2 je Slovenka servirala za zmago in imela zaključno žogo, ki pa jo je zapravila z dvojno napako. Zatresla se ji je roka, v nalsendji igri pa še trikrat, saj je imela tri vezane 'match' žoge. Kar malo je bilo vse skupaj na trnih, vendar se je Polona zbrala in v 10. igri z vinerjem pri 40:30 zaključila obračun v svojo korist.

20. nosilka Marketa Vondroušova bo tekmica v 3. krogu, igralka, ki je do sedaj dobila edini medsebojni dvoboj, ki sta ga odigrali lani na pesku v Rimu, a je 21-letna Čehinja zmagala po podaljšani igri tretjega niza. Vondroušova je sicer 21. na svetovni teniški lestvici, treba pa je povedati, da je bila leta 2019 v finalu Roland Garrosa. 


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

2. krog:

Polona Hercog (Slovenia) beat Caroline Garcia (France) 7-5 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete