Žemlja na ATP-ju v St.Petersburgu nadaljuje niz zmag; v 1. krogu padel 5. nosilec

18.09.2012
ST. PETERSBURG, RUSIJA - Prvi slovenski teniški lopar Grega Žemlja fantasično nadaljuje teniško turnejo. Na ATP turnirju serije 250 v St.Petersburgu z nagradnim skladom 410,000 USD se je preko 5. nosilca Lukaša Lacka uvrstil v 2. krog!

25-letni Grega Žemlja je ta teden postavil karierno uvrstitev na ATP lestvici (69. mesto) in prevzel primat v Sloveniji, do najboljše moške uvrstitve v zgodovini pa mu manjka le eno mesto (Blaž Kavčič 68.). Z zmago v 1. krogu ATP turnirja v Rusiji, se je Kranjčan močno približal temu dosežku, odvisen je le še od rezultatov ostalih na turnirjih v tem tednu.

Žemlja, ki se od junija naprej nahaja v izjemni formi, le še potrjuje svojo pripravljenost in dokazuje, da njegovi zadnji rezultati niso 'muha enodnevnica'. Naslove na challengerjih je nadgradil z igranjem v 3. krogu OP ZDA, odšel na CH v Carigrad (izpadel v polfinalu), danes pa je na ATP turnirju v St.Petersburgu v uvodnem krogu deklasiral in šokiral 5. nosilca Lukaša Lacka iz Slovaške, 57. tenisača sveta. Grega je zmagal gladko, s 6-3, 6-2. Bravo Grega!

5. nosilec Lukaš Lacko ni imel nobenega odgovora na igro Žemlje. Zmaga Kranjčana ni bila ogrožena v nobenem trenutku.

Grega Žemlja se ne ustavlja...v St.Petersburgu (ATP 250) se je že uvrstil med 16

Grega Žemlja se ne ustavlja...v St.Petersburgu (ATP 250) se je že uvrstil med 16

Prvi niz se je začel z izmenjavo brejkov, nato pa je na sceno osrednjega igrišča v St.Petersburgu stopil Žemlja. Slovaku ni pustil dihati ter mu je kradel servisne igre po tekočem traku. Priigral si je prednost 5-1 in imel začetni udarec za niz. Lacko do tega trenutka sploh ni osvojil igre na servis, izgubljeni niz pa je nekoliko omilil z ribrejkom, ki ga je potrdil na 3-5. Naslednje priložnosti Žemlja ni več izpustil. Dober servis in napadalna igra sta mu prinesla 1. niz, premoč pa je kronal takoj v 2. nizu. V prvi igri je z brejkom povedel ter držal tekmeca na varni razdalji vse do konca obračuna. Slovak je malo zapretil le v 6. igri, pa še ta manjši poskus je Gorenjec v kali zatrl, dokončno pa je tlakoval pot med 16 najboljših z drugim brejkom v nizu (5-2). Servisna igra za zmago je bila čista rutina za odličnega Žemljo!

Dvoboj je trajal le 68 minut, vsa statistika pa je na strani slovenskega teniškega asa. Dobljene točke na prvi servis so krepko na strani Žemlje (72%/53%), prav tako brejki. Grega je petkrat vzel servisno igro nasprotniku iz sedmih priložnosti, Lacko pa je ostal pri 2/2 iz prvega niza. Število točk je bilo bilo 54-41 v korist Žemlje.

''Ni bilo lahko, čeprav po rezultatu sodeč ni videti. Celoten dvoboj sem se boril za vsako točko. Hotel sem dobiti vsako točko, vsako igro'', je povedal Grega po tekmi.

2. krog Žemlji prinaša najmanj 20 točk in 6,740 USD.

Grega se bo v 2. krogu ATP turnirja pomeril z Italijanom Cipollo

Grega se bo v 2. krogu ATP turnirja pomeril z Italijanom Cipollo

Grega se bo v 2. krogu pomeril z Italijanom Flaviom Cipollo, ki je včeraj komaj prilezel čez kvalifikanta Vasilevskega. 28-letni Rimljan je na 81. mestu računalniške lestvice, pred osmimi leti pa je že spoznal moč takrat še 17-letnega Kranjčana. Na futuresu v Veliki Britaniji ga je Grega ugnal po treh nizih.

 

St. Petersburg Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 17.09.2012-23.09.2012
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 410,850
http://www.spbopen.ru/eng/index.html


1. krog:

1-Mikhail Youzhny (Russia) beat Vasek Pospisil (Canada) 7-6(4) 6-1
Grega Zemlja (Slovenia) beat 5-Lukas Lacko (Slovakia) 6-3 6-2
Roberto Bautista (Spain) beat 6-Lu Yen-Hsun (Taiwan) 6-4 6-2
Daniel Gimeno-Traver (Spain) beat Florent Serra (France) 7-6(5) 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: video prt sc

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete