Bedene bo v 2. krogu Pariza izzval Schwartzmana

01.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - Aljaž Bedene je odlično začel na OP Francije.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene (54. na ATP) je v 1. krogu Roland Garrosa po štirih nizih premagal domačina Adriana Mannarina. 

3 ure in pol je potreboval 31-letni Bedene, da se je uvrstil v 2. krog peščenega grand slama, na katerem je najdlje prišel do 3. kroga, tudi lani. Leto starejšega Francoza je premagal s 7-5, 3-6, 7-5, 6-2. Sedaj ga čaka obračun z 10. nosilcem Diegom Schwartzmanom. Ja, izzval bo Argentinca, ki je odličen na pesku in igra vrhunski tenis kljub manjši rasti, saj je visok le 170 cm. Je pa Bedene v medsebojnih tekmah precej boljši od Južnoameričana, saj je dobil štiri tekme od petih, od tega tri na pesku od štirih in eno na travi. Nazadnje sta se sicer srečala v Buenos Airesu pred dvema letoma, ko je Schwartzman dobil edino medsebojno tekmo.

Pa se obrnimo na današnji obračun s Francozom, 36. na ATP lestvici. Do danes sta se srečala trikrat, 2:1 je vodil Francoz, a na pesku je oba dvoboja, vključno z današnjim, dobil Aljaž. Prvega je vknjižil leta 2013 v Rimu. Prav zato so Aljažu dali veliko možnosti za zmago in ni nas razočaral.

V uvodnem nizu je Bedene stopnjeval tempo in najboljšo igro pokazal v enajsti igri, ko je z brejkom povedel in v naslednji le tega potrdil za niz. Mannarino se ni dal, pred domačo publiko je uspel izenačiti v nizih, v tretjem pa pri 3-5 rešil kožo z ribrejkom, saj je Bedene že serviral za niz. Druge priigrane priložnosti ni več zapravil, v 12. igri je z brejkom osvojil 'set', za domačina ni bilo več vrnitve. Vodstvo v nizih je dalo krila Slovencu, s hitrim vodstvom 2-0 in 4-1 je zlomil odpor Mannarina. Na koncu je bilo razmerje točk 143:128, razlika pa je bila pri brejk priložnostih kar velika. Aljaž je prišel do petih brejkov iz 15 priložnosti, Adrian je imel le tri, izkoristil je dve. 


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

1. krog:

Aljaz Bedene (Slovenia) beat Adrian Mannarino (France) 7-5 3-6 7-5 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete