Presenečenje v Hamburgu. Musetti v finalu strl Alcaraza!

25.07.2022
HAMBURG, NEMČIJA - Italijan Lorenzo Musetti je presenetljiv zmagovalec ATP 500 peščenega turnirja v Hamburgu.

Lorenzo Musetti je na presenetljiv način uspel priti do prvenca na ATP turneji. Zmagal je na ATP turnirju serije 500 v Hamburgu, v finalu pa je 'reci-piši' premagal kar prvega favorita Carlosa Alcaraza.

20-letni Musetti je v finalu Hamburga izpustil pet zaključnih točk, na koncu pa le strl 1. nosilca iz Španije s 6-4, 6-7(6), 6-4.

''Ostal sem brez besed. To je bil pravi vrtiljak vse do konca srečanja. Imel sem vrsto zaključnih točk, Carlos pa jih je po vrsti izničil. Uspel sem ohraniti mirno kri, ostati zbran in potrpežljiv, ni bilo lahko. Našel sem energijo za zaključek'', je bil presrečen Italijan, ki do tega tedna nikdar ni igral v finalu ATP turnirjev, danes pa je po treh urah finalne bitke prvič dvignil pokal.

Musetti je v 2. nizu imel pri 5-4 dve zaključni žogici, pa še tri v tajbrejku, od tega dve na svoj servis, pa je moral v 3. niz, kjer pa ni popustil. Priigral si je seveda tudi najvišjo uvrstitev na ATP lestvici, sedaj je 31. igralec sveta, Alcaraz pa je na 5. mestu. 

Italjan je Špancu tudi preprečil, da bi postal prvi igralec v odprti dovbi tenisa, ki bi dobil prvih šest finalov na katerih je nastopil. 


Hamburg European Open
Kraj: Hamburg
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 18.07.2022 - 24.07.2022
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad:1,911,620 EUR
http://german-open-hamburg.de/en

Finale:

Lorenzo Musetti (Italy) beat 1-Carlos Alcaraz (Spain) 6-4 6-7(6) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete